Wat zijn de voordelen van een systeemplafond?

Wat zijn de voordelen van een systeemplafond?

Steeds meer bedrijven, scholen en zelfs particulieren gaan om: het systeemplafond is een perfecte oplossing voor menig ruimte. Niet alleen worden deze plafonds tegenwoordig in een grote diversiteit aangeboden, ze bieden ook nog eens voordelen die je bij andere plafonds niet hebt. Dus wat zijn die voordelen? Waarom wordt er inmiddels zo grootschalig voor systeemplafonds gekozen?

De diversiteit van systeemplafonds

Wie bij een systeemplafond nog steeds denkt aan saaie kantoorgebouwen met TL-verlichting, loopt een beetje achter. Inmiddels zijn deze plafonds in vele verschillende vormen beschikbaar en zijn ze soms niet eens als zodanig te herkennen. Het is niet voor niets dat systeemplafonds ook gebruikt worden voor ontvangsthallen, lobby’s van hotels of scholen en zelfs zwembaden. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat systeemplafonds echt overal kunnen passen. Dat is dus mede dankzij die diversiteit, maar het feit dat ze ook veel voordelen met zich meebrengen, helpt ook.

Een snelle installatie

Systeemplafonds zijn feitelijk platen die in een constructie worden gehangen. Dit maakt ze bijzonder eenvoudig om te installeren, omdat je eigenlijk alleen maar de constructie hoeft te plaatsen. Als die eenmaal staat, kan je de platen er eenvoudig aan toevoegen. Dit maakt de installatie van een systeemplafond tot een klus die bijzonder goed te doen is en dan ook snel afgerond kan worden. Vaak hoef je de ruimte slechts een dag uit te besteden, waarna je er dus heel snel weer gebruik van kan maken. Deze snelle handelswijze is een van de belangrijkste voordelen van een systeemplafond, vooral ook omdat het ook opgaat voor het repareren van eventuele schade.

Schade is snel gefixt

Mocht het voorkomen dat een van de platen beschadigd raakt, dan kan dit namelijk bijzonder snel hersteld worden. Wat de beschadiging ook is, het is slechts een kwestie van het vervangen van de plaat in kwestie. Wie enkele reserveplaten heeft liggen, zal zien dat dit klusje dan ook bijzonder snel hersteld is. Wat een verschil met plafonds van bijvoorbeeld gipsplaten; als die beschadigd raken is dat eigenlijk gewoon een reden om het complete plafond opnieuw te plaatsen. En dat is niet alleen een stuk tijdrovender dan bij een systeemplafond, het is ook een stuk duurder dan het vervangen van een plaat.

Leidingen en kabels kunnen weggewerkt worden

Wie houdt van een opgeruimd en netjes kantoor, kan met een systeemplafond uitstekend uit de voeten. Vanwege de unieke constructie, kan je namelijk kabels en leidingen gemakkelijk wegwerken. Je plaatst ze simpelweg bovenop de platen en ze zijn volledig uit beeld. Dit zorgt ervoor dat je niet langer de ellende hebt van kabels en leidingen die overal liggen en het rommelige voorkomen dat dit geeft. In plaats daarvan is alles netjes opgeruimd en oogt je kantoor een stuk vriendelijker. En ook hier geldt; moet je om welke reden dan ook toch nog even aan de slag met een van die kabels of leidingen, dan kan je hier eenvoudig bij komen door een van de platen even op te tillen. Zo is alles nog altijd keurig bereikbaar, terwijl het tegelijk netjes weggewerkt is.


Reageren is niet mogelijk.