Wat is een jaren ’30 binnendeur?

Wat is een jaren ’30 binnendeur?

De jaren 30 staan bekend om hele nette afwerking en echte arbeiders die alles nog met de hand zelf moesten maken. Een stijl in huis die overeenkomt met de jaren 30 heeft deze attributen dan ook toegevoegd in de woning. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een echte jaren 30 binnendeur te nemen. In deze tekst gaan we kijken waar de stijl van de jaren 30 in uitblinkt en op welke manier je dit terug kan laten komen in de binnendeuren.

Wat is een jaren ’30 binnendeur?
Een binnendeur is natuurlijk een deur die zich in de woning zelf bevindt. We hebben het dan over de deuren die bijvoorbeeld tussen de gang en de slaapkamer zit. Deze deuren hebben andere kwaliteiten dan een buitendeur aangezien er in de meeste gevallen geen slot op hoeft te zitten. Ook zijn de deuren minder massief omdat binnendeuren geen indringers buiten hoeven te houden zoals bijvoorbeeld een inbreker. Een binnendeur is iets waar je naar kijkt wanneer deze dicht is. Het kan zijn dat deze bijvoorbeeld compleet in en andere stijl is als de rest van het huis. Dat valt natuurlijk op. Het is een veel beter idee om de deur ook in de stijl te kopen van de rest van het huis. Bijvoorbeeld wanneer je het huis in een jaren 30 stijl hebt, neem je een deur die ook in deze tijd thuishoort. Maar wat is die jaren 30 stijl precies?

Hoe ziet een jaren 30 binnendeur er dan uit?
De jaren 30 kenmerkt zich dus vooral door details. In die tijd was het namelijk zo dat mensen echt alles zelf maakten. Zo zag je in de jaren 30 bijvoorbeeld glas in lood heel erg in opkomst. Kleine vensters werden versierd door hier glas in lood in te plaatsen wat direct een mooi effect had en dit kun je dus ook zeker terug laten komen in deze tijd. Een jaren 30 binnendeur zal zich dus ook vooral kenmerken door vakarbeid en details. Wat dacht je van een binnendeur met glas in lood? Bijvoorbeeld de deur die van de woonkamer naar de gang/voordeur leidt? Ook kun je de deuren bekleden met reliëf. Zo zie je een hoop deuren met panelen er op die dus dienden voor de sier. Je kunt dus echt een hele hoop kanten op wanneer je kiest voor jaren 30 binnendeuren.

Tot slot
De jaren 30 kenmerkt zich dus door details. Glas in lood is iets wat veel voorkwam en wat je dus ook prima kan verwerken in een interieur in deze tijd. Je creëert hiermee direct een effect die je niet zozeer met andere producten naar voren kan halen als met een binnendeur.

Reageren is niet mogelijk.