Wat is de opbrengst van zonnepanelen per m2?

Wat is de opbrengst van zonnepanelen per m2?

Steeds meer Nederlanders maken de overstap op zonnepanelen. Dit heeft te maken met het feit dat je hiermee een actieve bijdrage levert aan het milieu. Het is mogelijk om aan de hand van enkele investeringen in het huis de uitstoot van CO2 fors omlaag te krijgen. Een van de mogelijkheden ligt in het plaatsen van zonnepanelen, waarbij goede installatie tevens van belang is. Verder kun je de opbrengst zonnepaneel berekenen en op basis daarvan achterhalen of dit een goede optie is voor jou om te overwegen. Je dient bij het maken van de berekening rekening te houden met een aantal variabelen. 

Factoren die van invloed zijn

Het vermogen van de zonnepanelen is van invloed op de totale opbrengst, waarbij geldt dat het vermogen van de zonnepaneel per soort weer verschillend is. Welke soort zonnepaneel je aanschaft is een keuze die je zelf mag maken. Hoe beter de kwaliteit van de zonnepaneel is, hoe hoger de winst zal zijn. Hierbij geldt echter dat de kosten waarmee je te maken hebt tevens hoger zullen oplopen. Een andere variabele die een rol speelt is de dakhelling, waarbij geldt dat een hoek van 35 graden ideaal is. 

Aantal uren in de zon

Het is mogelijk om het aantal uren in de zon enigszins in te schatten. Gedurende de zomer zal dit extra hoog liggen, waarbij geldt dat het van belang is om deze inschatting op correcte wijze te maken. Hoe meer uren de zonnepanelen in de zon liggen, hoe hoger de winst naar verwachting zal zijn. Verder geldt dat het belangrijk is om de zonnepanelen zodanig neer te leggen dat de zon hier goed op kan schijnen. Houd dus rekening met de hoek en zorg dat er tevens geen bladeren op de zonnepanelen terechtkomen. 

Installatie van de zonnepanelen

Je hebt voor de installatie van de zonnepanelen voldoende expertise nodig, om het maken van fouten te voorkomen. De installatie heeft namelijk invloed op het rendement dat je met de zonnepanelen kunt behalen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een expert inzet, die weet wat hij of zij moet doen op het moment van installatie. De totale kosten van de zonnepanelen liggen meestal rond 5000 euro.

Reageren is niet mogelijk.