Wanneer deurbeslag vervangen?

Wanneer deurbeslag vervangen?

Wanneer jij je deurbeslag moet vervangen? Vooral als het af is, en niet goed meer functioneert. Er is echter nog een andere reden om dit te doen, de veiligheid in en rondom je woning is daar een van.

Voor een veel betere beveiliging tegen het gilde der inbrekers

Net als alle andere producten heeft ook deurbeslag een beperkte levensduur. In de basis vervang je deurbeslag dus als het af is, niet goed meer functioneert of er niet meer netjes uitziet. Je kunt je deurbeslag echter ook vervangen als jij je beter wilt beveiligen tegen het gilde der inbrekers. Vervang in dat geval zowel de cilinder als het deurbeslag.

Kerntrekbeveiliging toegevoegd aan de cilinders

Het vervangen van deurbeslag en cilinders is niet ingewikkeld en kun je prima zelf. De reden dat je ook de cilinders vervangt is omdat die ook weer een stuk veiliger zijn als voorheen. Cilinders hebben tegenwoordig lockpick beveiliging, boorbeveiliging en breekbeveiliging. Nu is daar echter ook kerntrekbeveiliging aan toegevoegd.

Kies je voor dergelijke beveiligde cilinders, dan hebben inbrekers tenminste vijf minuten langer de tijd om hun slag te kunnen slaan. En in die vijf minuten ben jij al wakker geworden van het geluid. Vaak echter herkennen de inbrekers het deurbeslag en de cilinders ook, en gaan ze liever een deurtje verder.

Nieuw deurbeslag en de nieuwste cilinders schrikken inbrekers af

Met nieuw deurbeslag hier bovenop ben je tamelijk veilig. Het schrikt inbrekers af. Zien die een deurschild met kerntrekbeveiliging dan gaan die liever een deurtje verder. Als je er alles aan wilt doen je huis zo goed mogelijk te beveiligen, dan kies je voor de combinatie van nieuwe cilinders en deurbeslag. Dat voelt wel zo prettig.

Voor de goede orde; alles wat je na een schilderbeurt gaat monteren op de deur of op de deurpost noemen we deurbeslag. Je hebt deurbeslag in verschillende materialen; van aluminium tot brons en van messing tot RVS en nikkel. RVS en messing zijn zeer stevig en krasvrij. Bovendien hebben ze amper onderhoud nodig. Heb je een meer strak en moderne uitstraling wat betreft de woning, dan is het verstandig voor aluminium deurbeslag te kiezen.

Functionaliteit en uitstraling op de beste wijze gecombineerd

Deurbeslag weet dus als geen ander functionaliteit te koppelen aan uitstraling. Samen met cilinders vormen ze het bewijs dat je met relatieve simpele ingrepen aan je huis inbrekers prima buiten de deur kunt houden.

Bron: Weijntjes

Reageren is niet mogelijk.