Waarom kiezen voor U profiel staal?

Waarom kiezen voor U profiel staal?

Als je kijkt naar profielen, dan heb je de keuze uit warm- en koudgewalste uitvoeringen. Een U profiel staal wordt ook wel een koudgewalst stalen profiel genoemd. Het product wordt gemaakt nadat plaatmateriaal eerst koudgewalst is. Het plaatmateriaal wordt net zo lang gewalst tot de gewenste dikte van het staal bereikt is. Koudwalsen zorgt ervoor dat staal een bepaalde materiaaldikte heeft. Het U profiel staal wordt vooral geroemd om het uitstekende draagvermogen.

Eerst de juiste dikte, dan gebogen in U profiel staal

Heeft het plaatmateriaal eenmaal de juiste dikte, pas dan wordt het gebogen als een U profiel staal. Staal kan overigens op zowel koude als warme wijze gewalst worden. Nadat materiaal eerst warm gewalst is, volgt de behandeling die koudwalsen heet. Dit nadat het staal eerst is afgekoeld. Koudwalsen vindt in elk geval plaats in de reguliere omgevingstemperatuur. Dat heeft als gevolg dat de flexibiliteit enigszins minder wordt. Dit kan in de praktijk echter ook gunstig zijn, zeker omdat een U profiel staat vaak gebruikt wordt in staalconstructies. Koudgewalst staal heeft het zeer lichte gewicht als voordeel. Een ander voordeel is dat koudgewalst staal sterker is dan warmgewalst staal. Kwalitatief is een koudgewalst profiel staal vaak ook wat beter dan warmgewalst staal.

Een glad oppervlak en ronde hoeken

Werken met staalconstructies vereist ook stevigheid, kracht en betrouwbaarheid wat betreft het gebruikte materiaal. Het oppervlak is glad en een U profiel staat heeft uiteraard ronde hoeken. Ook krijg je met een U profiel staal niet te maken met walshuid als sprake is van een profieldiepte van 2,5 millimeter of minder. Ook dat wordt nadrukkelijk als een voordeel beschouwd van het gebruik van dit soort profielen.

Er kan echt maatwerk geleverd worden

Wat betreft het U profiel staal kan maatwerk geleverd worden. Er kan dan namelijk gewerkt worden met een zeer kleine tolerantie. Uiteraard voldoet het profiel staal aan de geldende normen, zeker ook aan die van veiligheid. Zeker constructiebedrijven in de staalbouw maken gebruik van deze profielen onder andere voor draagconstructies, trappen, bordessen, staanders en dakconstructies. Bouw- en installatiebedrijven maken gretig gebruik van het U profiel staal, net als machinebouwers, de auto-industrie en metaal verwerkende bedrijven.

De voordelen van koudgewalst staal

Het gebruik van koudgewalst profiel staal biedt de nodige voordelen. Zo is het bijvoorbeeld goed te verbinden met elkaar middels het gebruik van las- en boutverbindingen. Verder spreekt het draagvermogen tot de verbeelding van het U profiel staal. Met dit profiel koop je een sterk en gemakkelijk te gebruiken profiel. Een U profiel staal is onmisbaar geworden in onze samenleving ondertussen. Je hebt ze in handelslengtes van wel zes of zeven meter en je hebt gelijkzijdige en ongelijkzijdige profielen. Er is dus een profiel voor elke mogelijke toepassing. Omdat de productie in een koud proces plaatsvindt, kunnen de profielen met de grootst mogelijke nauwkeurigheid gemaakt worden. Belangrijk, want in de staalconstructie is een goede maatvoering van cruciaal belang, zeker ook als gekeken wordt naar de veiligheid die geboden moet worden.

Koudgevormd.nl heeft een grote voorraad aan koudgewalst staal!

Reageren is niet mogelijk.