Waarom is de PVC vloer zo populair?

Waarom is de PVC vloer zo populair?

Vroeger had bijna iedereen dezelfde vloersoort in huis liggen, namelijk de houten vloeren. Echter zijn er in de loop van je jaren steeds meer nieuwe vloersoorten op de markt gekomen. Zo heb je tegenwoordig hele mooie tapijtvloeren, gietvloeren en nog veel meer. De houten vloeren zijn nog steeds erg populair, maar deze vloersoort wordt langzamerhand ingehaald door de namaak versie, namelijk de kunststof PVC vloeren. In dit artikel vertel ik je waarom de PVC vloeren zo populair zijn.

Look-a-like

PVC vloeren zijn de namaak versies van de houten vloeren. Ze lijken dus enorm op de houten vloeren die we allemaal wel kennen. Veel mensen zien de houten vloeren als de mooiste vloeren die er zijn, dus de uitstraling van de PVC vloeren is dan ook zeker een reden waarom ze zo populair zijn.

Meer voordelen

De PVC vloeren lijken misschien erg op houten vloeren, maar ze hebben een stuk meer voordelen waardoor ze tegenwoordig populairder worden als de houten vloeren.

Om te beginnen zijn PVC vloeren een stuk steviger. Dit zorgt ervoor dat je weinig krassen/deuken in de vloer zult zien. PVC is een stevig materiaal, wat jarenlang mee gaat en niet snel zal slijten.

Hiernaast zijn de vloeren, in tegenstelling tot de houten vloeren, wel waterafstotend. Dit maakt de vloeren een stuk makkelijker schoon te houden. Ook kan de vloer niet gaan rotten en vervormen wanneer het een beetje vochtig is in huis.

Ten slotte is de vloer enorm vlak, er zijn geen gleufjes of gaatjes waarin vuil zich kan gaan verstoppen. Het wordt dan dus ook gezien als de meest hygiƫnische vloer die je kan bedenken.

Wil je nou ook een mooie PVC vloer aanschaffen voor jouw woning? Klik hier dan voor alle informatie.


Reageren is niet mogelijk.