Waar moet je op letten bij het kopen van een waterontharder?

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterontharder?

De zoektocht naar een waterontharder kan een complexe zoektocht zijn. Er bestaan diverse modellen waterontharders en elk model heeft zo weer zijn eigen voor- en nadelen. In deze blog gaan we wat dieper in op de verschillen en voordelen van een waterontharder om de zoektocht te vereenvoudigen. 

Mechanische of elektrische ontharder?

Bij waterontharder-expert zijn zowel mechanische als elektronische waterontharders te vinden. Hieronder zullen de verschillen tussen deze twee apparaten uitgelegd worden.

Allereerst gaan we wat verder in op de mechanische waterontharder, deze wordt ook wel een hydraulische waterverzachter genoemd. Dit model waterontharder werkt op waterdruk, dit houdt in dat er geen bijkomende verbruikskosten gaan zijn. De werking van dit model kan op twee verschillende manieren, enerzijds kan het volumegestuurd te werk gaan en anderzijds tijdgestuurd. Bij volumegestuurd gaat het apparaat aan de gang wanneer er een bepaald volume water is verbruikt en tijdgestuurd is op basis van het verstrijken van een bepaalde tijdsperiode. 

Naast de mechanische waterontharder bestaat er ook een elektronische waterontharder. Dit model waterontharder heeft zoals de naam doet vermoeden een elektronisch besturingssysteem. Hierdoor zijn er verschillende programma‚Äôs beschikbaar waar onder andere de spoelingen afgestemd kunnen worden op het waterverbruik. In tegenstelling tot de mechanische waterontharder komen er bij de elektronische waterontharder elektriciteitskosten kijken. 

Prijzen waterontharder

Het prijsverschil van waterontharders is redelijk eenvoudig te verklaren. De basisregel is namelijk hoe goedkoper de waterontharder, hoe meer menselijke handelingen nodig te zijn. Benieuwd geworden naar meer informatie over de prijzen van een waterontharder? Bekijk dan meer informatie op waterontharder-expert.nl of vraag vrijblijvend een vacature aan. 

Reageren is niet mogelijk.