Verschillende soorten maatwerk buizen op de markt

Verschillende soorten maatwerk buizen op de markt

Maatwerk Buizen zijn er te vinden in verschillende soorten en maten. Op Alformet is er meer informatie te vinden over deze maatwerk buizen. Producten die een hoge sterkte, stijfheid en een laag structureel gewicht bevatten worden gemaakt met een goede weerstand tegen corrosie en chemicaliĆ«n. De maatwerk buizen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Voor een bepaald soort maatwerk buizen wordt er gebruik gemaakt van de grondstof unidirectionele tape. Deze tape bevat ontzettend veel vezels die zijn ingebed in een thermoplastische materiaal matrix. 

De materiaalsterkte van maatwerk buizen

De materialen die worden gebruikt voor maatwerk buizen zijn vaak erg sterk. Dit is in de meeste gevallen dan ook van belang voor het gebruik. De vezelsterkte thermoplast die hierboven is genoemd biedt een goede treksterkte. Dit materiaal is misschien wel sterker dan andere metaalsoorten en koolstofvezels die worden gebruikt in de technische sector. Meer informatie over de materialen van maatwerk buizen is te vinden op https://www.alformet.com/. Dit vezelversterkte thermoplast wordt gezien als een materiaal van de toekomst, doordat het grenzen verlegd van de materialen die nu al aanwezig zijn op de markt. 

Duurzame en bestendige maatwerk buizen

Naast het hebben van sterke maatwerk buizen wil je natuurlijk ook dat de buizen bestendig zijn en dat deze duurzaam zijn. De meeste maatwerk buizen wordt op een bepaalde manier geproduceerd waarbij er geen schadelijke stoffen worden gegenereerd. Ook zijn er bij het proces geen andere bronnen dan elektrische energie nodig. Daarnaast zijn de meeste maatwerk buizen herbruikbaar doordat ze gemaakt zijn van polymeren. Er worden steeds meer producten gemaakt van deze materialen waardoor het materiaal verzameld en gerecycled kan worden. De buizen zijn ook nog eens erg bestendig tegen slijtage doordat ze gemaakt zijn van het vezelversterkte thermoplastische materiaal. Hierdoor hoef je de buizen niet zo vaak te vervangen.

Reageren is niet mogelijk.