Veelgestelde vragen over het installeren van een airco

Veelgestelde vragen over het installeren van een airco

Wanneer je een nieuwe airco gaat laten plaatsen kan het voorkomen dat je vooraf wat vragen hebt. Klimaatbeheersingspecialisten van aircorevolutie.nl hebben hieronder een aantal van die vragen over airco’s voor je op een rijtje gezet. Heb je naast deze vragen nog meer onduidelijkheden? Neem dan contact op met airco installatiebedrijven om direct antwoord te krijgen.

1. Is er sprake van een verwijderingsbijdrage ?

Ja, de verwijderingsbijdrage zit al in de prijs van het product verwerkt.

2. en split airco bestellen, kan ik deze zelf installeren?

De Airco’s van Airco-dealer zijn door iedere Doe Het Zelver te installeren.  De split airco wordt compleet geleverd. In sommige situaties is het noodzakelijk een condenspomp op de afvoerleiding te installeren, deze is op aanvraag leverbaar.

3. Kan ik ziek worden van de airconditioning?

Als de airco goed onderhouden wordt in principe niet, maar let op met wisselende temperaturen. Grote temperatuurwisselingen zijn niet zo gezond. Het is niet verstandig in de koude luchtstroom te gaan zitten. Klachten als een stijve nek kunnen dan voorkomen en van deze tocht kan men wel ziek worden.

4. Moeten Airco’s altijd een luchtafvoer naar buiten?

Ja, een airconditioning heeft luchtafvoer naar buiten nodig. Als een gat boren in de muur niet mogelijk is kan men kiezen voor een maatwerk plankje voor een bovenraam. Door het gat in het plankje wordt de afvoerslang dan geplaatst en wordt de ruimte heerlijk koel gehouden.

5. Hoeveel watt heeft de ideale airconditioning?

Watt = hoeveelheid elektriciteit die de machine per seconde verbruikt. Een airco heeft voldoende capaciteit nodig om een ruimte te koelen. Bereken dit met behulp van het wattage. Vermenigvuldig het aantal kubieke meters dat gekoeld moet worden met 30 of 40 Watt, voor gebruik in normale ruimtes. Extra warme ruimtes zoals huizen of zolderruimtes zonder isolatie of bovengemiddeld veel ramen hebben extra capaciteit nodig.

6. Zijn de leidingen voorgevuld?

Ja, de leidingen worden ‘voorgevuld’ geleverd met koelmiddel R407c (milieuvriendelijk). Aansluiting van de leidingen is eenvoudig, iedere DHZ-er kan deze zelf aansluiten zonder tussenkomst van een installateur. Een duidelijke Nederlandstalige installatiehandleiding wordt meegeleverd bij de split airco.

7. Kan ik betalen via mijn bouwdepot?

Ja, dat kan. De bank vraagt u meestal om een proforma factuur om een bedrag uit het bouwdepot te kunnen halen. Wij verstrekken u op verzoek een proforma factuur zodat u de bank opdracht kunt geven uw bestelling te betalen. Direct een airco laten plaatsen?
Wil jij direct een nieuwe airco laten plaatsen? Vergelijk dan online de verschillende installateurs. Er zijn per regio veel airo leveranciers. De prijzen die worden gehanteerd variëren echter sterk. Vraag daarom altijd verschillende offertes aan om de goedkoopste prijs te achterhalen. Let daarnaast goed op het STEK keurmerk van de airco-installateur. Zo heb je garantie op een goede installatie en werking. Daarnaast weet je dat je garantie hebt op het installatiewerk.

Reageren is niet mogelijk.