Traprenovatie, aanzienlijk voordeliger dan een nieuwe trap

Traprenovatie, aanzienlijk voordeliger dan een nieuwe trap

Voor veel mensen is het bang afwachten wat de kostprijs zal zijn voor het laten herstellen van hun trap. Die vrees is deels terecht, maar ook deels compleet onterecht. Vroeger was het zo dat een trap herstellen eigenlijk betekende dat deze moest worden vervangen. Tegenwoordig is dat niet langer het geval, integendeel. In het merendeel van de gevallen is het bij schade aan een trap dan ook mogelijk om te kiezen voor traprenovatie. In dit geval wordt de bestaande trap dus niet vervangen, maar wel gerenoveerd. Dit zorgt in de praktijk voor veel minder overlast. Bovendien is het ook nog eens zo dat de kosten hiervoor aanzienlijk lager uitvallen. Wilt u dus met andere woorden in uw huis terug gebruik kunnen maken van een echt mooie en veilige trap? In dat geval is het zonder meer de moeite waard om te kiezen voor traprenovatie.

            Alle voordelen van traprenovatie voor u op een rijtje

Het merendeel van de mensen die in hun woning hun trap onder handen willen nemen kiezen voor traprenovatie in plaats van voor de realisatie van een compleet nieuwe trap. Deze keuze komt niet zomaar uit de lucht vallen, integendeel. Het is namelijk zo dat er aan traprenovatie uitvoeren in de praktijk heel wat interessante voordelen zijn verbonden. Denk hierbij aan:

  1. Traprenovatie brengt veel minder overlast en afval met zich mee;
  2. Een trap renoveren zorgt voor een even mooi eindresultaat als een nieuwe trap;
  3. Kleine problemen kunnen zeer efficiënt worden verholpen;
  4. Uw trap kan in een handomdraai veel veiliger worden gemaakt;
  5. De kosten voor traprenovatie zijn goedkoper dan de kosten voor een nieuwe trap;

De bovenstaande voordelen hebben ervoor gezorgd dat traprenovatie door de jaren heen is uitgegroeid tot veruit de interessantste keuze voor mensen die hun trap onder handen willen nemen. Er is hier echter ook één belangrijke maar aan verbonden. Het is namelijk zo dat traprenovatie uitvoeren in de praktijk helemaal niet altijd tot de mogelijkheden behoort.

            Wat zijn de nadelen van traprenovatie?

Bovenstaande zal bij veel mensen wellicht enigszins als een verrassing komen. Waarom is het namelijk niet altijd mogelijk om een traprenovatie uit te voeren? Zeer eenvoudig. Voor traprenovatie geldt namelijk dat ze uitsluitend kan worden uitgevoerd op het ogenblik dat de onderliggende constructie van de trap nog voldoende solide is. Is de constructie echter door de jaren heen (stevig) aangetast door de tand des tijds? Dan is het dus wellicht perfect mogelijk dat een vervanging van de constructie zich zal opdringen. In dat geval zit er dan ook helemaal niets anders op dan een compleet nieuwe trap te voorzien in uw woning.

            Hoeveel kost een traprenovatie laten uitvoeren?

Tot slot is er natuurlijk nog de razend belangrijke vraag hoeveel het nu precies kost om een traprenovatie uit te laten voeren. Het antwoord op deze vraag hoeven we niet ver te zoeken. Gemiddeld gezien kunt u er rekening mee houden dat het laten uitvoeren van een traprenovatie in de praktijk ergens tussen de 350 & 1.500 euro kost. Voor het laten plaatsen van een compleet nieuwe trap kunt u toch al snel rekening houden met het dubbele van deze kostprijs. Dat betekent concreet dat u al snel richting de 3.000 euro of meer moet kijken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u om een traprenovatie te laten uitvoeren? Voor meer informatie kunt u terecht bij Floorplaza.

          

Reageren is niet mogelijk.