Tips voor de voortuin

Tips voor de voortuin

De voortuin van een woning is het eerste waar je blik op valt wanneer je aan komt rijden. Het is eigenlijk een soort van visitekaartje van de woning. Waar je met missers in de achtertuin nog redelijk weg komt, omdat enkel je gasten deze te zien krijgen, is dat met een voortuin wel even anders. Daarnaast maak je van de achtertuin een gezellige plek om te relaxen met je gezin, zonder teveel inkijk van buren of omstanders. De voortuin ligt aan de straat en trekt dus veel bekijks. Onkruid en dode planten staan dan natuurlijk niet erg goed en ook een voortuin met alleen maar tegels straalt niet veel uit. Wil jij weten hoe je van je voortuin een gezellig en mooi geheel maakt? Lees dan snel verder. 

Een mooie tuinomheining

Niets is vervelender dan honden die door je tuin wandelen of zelfs hier hun behoefte doen. Door je tuin af te bakenen met een tuinomheining voorkom je dit. Er zijn verschillende soorten van tuinomheining waar je uit kunt kiezen. Ga je voor een strakke moderne voortuin, dan is een schanskorf in de voortuin wellicht een goede optie. Deze stalen korven gevuld met breukstenen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Je kunt dus ook lage tuinomheiningen, die perfect in je voortuin passen, kopen. Natuurlijk kun je ook gaan voor de klassieke groene haag of een metalen of houten tuinhek. Een goede basis is het perfecte begin.

Grote of kleine aanpassingen

Met een nieuwe omheining, dien je natuurlijk ook eens even kritisch naar de rest van je voortuin te kijken. Misschien is met een paar kleine aanpassingen de tuin wel weer helemaal klaar. Dat scheelt natuurlijk ook weer in de kosten. Moet jouw voortuin helemaal op de schop, kijk dan of er nog planten tussenstaan die je in je nieuwe tuin kunt plaatsen. Zo wordt er ook op de kosten bespaard.

Blikvanger

Een voortuin vraagt om een blikvanger. Hiervoor zou je bijvoorbeeld een mooie boom of struik uit kunnen kiezen en deze in het midden van je tuin zetten, maar het kan ook met een decostuk. Een vogelbadje bijvoorbeeld of een mooi beeld, een houten tuinbank of leuke bloempotten. Hier wordt direct de aandacht naar getrokken en als er dan wat onkruid staat, valt dat direct een stuk minder op.

De beplanting van de voortuin

Om de voortuin gezellig te maken, kun je mooie kleurrijke bloemen planten. Ga je een deel betegelen of voorzien van grind, dan kun je werken met bloempotten. Je kunt er ook voor kiezen een onderhoudsvrije groene tuin te maken, door veel bodembedekkers te planten. Deze vinden zelf hun weg en geven onkruid vrijwel geen kans. Weinig onderhoud dus en ideaal voor de voortuin. Door af te wisselen met leuke groenblijvende struiken en verschillende bloeiers, wordt het een vrolijk geheel wat veel gezelligheid uitstraalt.

Reageren is niet mogelijk.