Leg de iPhone aan de kant en huur een professionele fotograaf in

Leg de iPhone aan de kant en huur een professionele fotograaf in

Vastgoed advertenties bieden een belangrijke eerste indruk aan huizenkopers. Dat is waarom kwaliteitsfoto’s zo belangrijk zijn.  Neem je echt foto’s van het te verkopen huis met je iPhone?  Je waarschuwt je opdrachtgevers over het belang van een eerste goede indruk. Je adviseert hen om op te ruimen en misschien zelfs het huis onder handen te laten nemen door een interieurdeskundige. Dan kom jij als makelaar langs, schiet een paar snelle foto’s met je smartphone en gooit ze online? Dit alles terwijl er maar één kans is om een goede eerste indruk te maken. Een schaarse twee seconden om de aandacht van een potentiële koper te trekken zonder een foto en 20 seconden met een foto. Denk je dat foto’s gemaakt zonder enige kennis en met een iPhone optimaal gebruik maken van deze kostbare seconden?

Eerste indruk is vaak bepalend

De eerste indruk is essentieel, zo niet alles bepalend. Als huizenkopers de foto’s die ze online zien niet kunnen waarderen, is de kans groot dat ze verder klikken. Het kan ook van invloed zijn op hun idee over het huis dat ze mogelijk gaan bezichtigen. Een goede foto zal een positieve emotie teweegbrengen.

Vaak zijn het de foto’s die de interesse van de koper wekken en hen ertoe aanzetten contact op te nemen met de verkopend makelaar. Daarom is het belangrijk om samen te werken met een makelaar die het belang hiervan inziet. Een makelaar die professionele foto’s laat maken voordat hij of zij een huis te koop aanbiedt. Huizen met meer foto’s verkopen sneller, wat logisch is omdat kopers meer onderzoek doen dan ooit tevoren. Hoe meer kopers op voorhand het huis online kunnen vinden, hoe groter de kansen om een huis snel verkocht te krijgen. Niet alleen helpen professionele foto’s je om je huis snel te verkopen, maar het helpt vaak ook om een betere deal te krijgen.

Maar ik heb een echt goede camera

Veel makelaars wanen zich fotografen alleen maar omdat ze een high-end camera hebben gekocht en zichzelf hebben geleerd hoe ermee om te gaan. Het is echter een kunst om goede foto’s te kunnen maken. De ervaren professional weet hoe hij compositie, kleur en belichting moet gebruiken om een foto aantrekkelijker te maken. Het bezit van een goede camera maakt van iemand net zo min een professionele fotograaf als het bezit van een Haga fornuis van iemand een professionele kok maakt.

Reageren is niet mogelijk.