Kan je een aannemer inschakelen voor onderhoud?

Kan je een aannemer inschakelen voor onderhoud?

Als je gaat bouwen of verbouwen komt de hulp van een aannemer goed van pas. Een aannemer neemt veel werk uit handen, zoals jet coördineren van het bouwproject, vergunningen regelen en inkopen doen qua materiaal. Hiervoor is een aannemer ontzettend handig. Maar kun je ook een aannemer inschakelen voor bepaalde onderhoud werkzaamheden? 

Lees in deze blog meer over het onderhoud dat een aannemer uitvoert, de kosten van een aannemer en hoe je kunt besparen op de kosten.

Kan een aannemer onderhoud uitvoeren?

Wist je dat je een aannemer ook kan inschakelen voor het onderhoud van je woning? Onderhoud aan het dak, de muren of schilderwerk en leidingwerk. Aannemers zijn, ondersteund door hun vakmensen, van alle markten thuis. Hoe sneller je actie onderneemt, hoe beperkter de schade blijft. 

Schilderwerk

Welk onderhoud nodig is, is afhankelijk van het huis. Er zijn altijd een paar standaard zaken waar je op moet letten. Een van deze zaken is het schilderwerk. Er zijn een aantal signalen die aangeven dat je woning een verfbeurt nodig heeft:

  • Verkleuringen
  • Kleine scheurtjes
  • Blaasjes
  • Beschadigingen in het hout

Onderhoud aan daken en muren

Daken en muren hebben meestal niet zo snel onderhoud nodig. Maar het is wel belangrijk om dit regelmatig te controleren. Het is namelijk beter om schade te voorkomen dan te herstellen. Waaraan zie je dat deze zaken aan onderhoud toe zijn?

  • De dakpannen liggen scheef op het dak
  • Dakpannen die kapot zijn
  • Dakgoot en regenpijp sluiten niet goed meer aan
  • Ventilatieroosters die verstopt zijn geraakt

Wat zijn de kosten van een aannemer?

Wat kost een aannemer? Een aannemer kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. De prijs hangt van een aantal zaken af, zoals de ervaring van de aannemer en de werkzaamheden. Een beginnende aannemer kost gemiddeld €25,- per uur, terwijl een zeer ervaren aannemer €50,- per uur kan vragen.

Besparen op de kosten

Het is natuurlijk altijd fijn om te besparen op de kosten van een aannemer. Hoe bespaar je op de kosten van een aannemer? De materiaalkosten zorgen voor 30% van de totaalprijs. Zoek dus een aannemer die goedkope materialen gebruikt. Je zou ook zelf werkzaamheden kunnen uitvoeren. Hierdoor bespaar je op de arbeidskosten. Je zou bijvoorbeeld alvast de locatie leegmaken, zodat de aannemer gelijk kan beginnen met zijn onderhoud werkzaamheden. 

Reageren is niet mogelijk.