Hoe kun je een huis verkopen en terughuren?

Hoe kun je een huis verkopen en terughuren?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een huis verkopen en terughuren? Dan is het goed te weten dat je gebruik kunt maken van de service van een gespecialiseerd bedrijf. Op deze manier kun je snel je huis verkopen en terughuren. Dit bedrijf zal het huis direct van je kopen, waardoor je een executieveiling kunt voorkomen. Zo kun je je huis binnen een zeer kort tijdsbestek verkocht hebben, vaak voor een hoger bedrag dan bij een executie veiling het geval zal zijn. Met de gespecialiseerde partij kun je vervolgens afspraken maken om het huis vervolgens weer te terug te huren.

Wat betekent executieveiling?

Als je bijvoorbeeld niet meer in staat bent om je hypotheek te betalen, kan je door de geldverstrekker gedwongen worden om je huis te verkopen. Deze gedwongen verkoop wordt executieveiling genoemd. Aangezien je woning als onderpand voor de hypotheek fungeert, is executieveiling dus één van de middelen om toch het openstaande hypotheekbedrag van je te ontvangen. Bij een executieveiling zal het huis worden verkocht aan de hoogste bieder. Hierbij worden huizen doorgaans voor tientallen procenten minder verkocht dan bij reguliere verkoop en kan door een geldverstrekker zonder tussenkomst van de rechter in gang gezet worden. Het is dus van groot belang om een executieveiling te voorkomen aangezien je in negen van de tien gevallen altijd met een restschuld achterblijft!

Direct een huis verkopen en terughuren.

Bij het verkopen en terughuren van een huis is het goed om te weten wat voor mogelijkheden je hebt op dit gebied. Er zijn een aantal organisaties die hun service hier speciaal op ingericht hebben. Nadat je je wensen op dit gebied kenbaar hebt gemaakt, zullen deze organisaties je huis binnen een zeer kort tijdsbestek van je kopen. Hierdoor kun je een gedwongen verkoop van je huis voorkomen. Je huis wordt na taxatie voor 80 tot 85% van de marktwaarde opgekocht. Dit kan binnen enkele dagen gerealiseerd zijn. Deze opbrengst is aanzienlijk meer dan de opbrengst van een executieveiling. Vanzelfsprekend hoef je bij het doorlopen van dit traject geen courtage-, makelaars- en/of notariskosten af te dragen. Vervolgens maak je tijdens dan weer afspraken om je huis terug te huren.

Hoe gaat een snelle verkoop van je woning in zijn werk?

Nadat je je intentie om je huis te verkopen en terughuren bekend heb gemaakt, word je binnen een afzienbare tijd bezocht door een makelaar die het huis zal taxeren. Op basis van deze taxatie zal een bod worden uitgebracht. Ga je akkoord met het bod, dan zal de verkoop binnen een paar dagen geregeld kunnen zijn. Het grote voordeel hiervan is dat het geld van de verkoop ook binnen één of twee weken op je rekening staan waarmee de executieveiling van je huis is voorkomen, je je schulden kunt afbetalen en je leven weer kunt oppakken.

Reageren is niet mogelijk.