Hier moet je op letten bij het vervangen van een deur in huis

Hier moet je op letten bij het vervangen van een deur in huis

Als het erom gaat te weten welke acties je moet ondernemen als je deuren in huis vervangen moeten worden, kan het moeilijk zijn om te weten waar je precies moet beginnen. Er zijn veel verschillende factoren om te overwegen bij de beslissing om je deuren in huis al dan niet te vervangen. Denk aan zaken als veiligheid, tocht of gewoon het feit dat je toe bent aan iets anders. Alles wat je nodig hebt is in dit artikel voor je neergezet, zodat je precies weet waar je op moet letten bij het vervangen van een deur in huis.  

Hoe bepaal je welke binnendeur het beste is voor jouw huis?

Als je het besluit hebt genomen om je deur(en) in huis te vervangen, is het eerste wat je moet doen je behoeften evalueren om te bepalen wat voor soort deur je nodig hebt. Zowel bepaalde deuren als de rest van het meubilair zullen niet in elk huis werken. Kijk zowel naar de afmetingen van het kozijn als naar het soort kozijn dat het is. Daarnaast is het essentieel om je bewust te zijn van de weg die de deur aflegt als hij draait en ook om te bepalen wat de draairichting van je deur eigenlijk gaat zijn. Hoewel het in je hoofd misschien logisch lijkt, zou het je verbazen hoe vaak mensen dit fout doen.

Hoe te beginnen: weten komt van meten

Neem eerst nauwkeurige metingen van de maat van de kozijnsponning. Weet je niet precies hoe dit moet? Dan kun je dit ook door GLAZZ laten doen. Om de metingen van het bestaande kozijn te kunnen doen moet je het deel van het kozijn meten waarin de deur wordt geïnstalleerd. Houd rekening met het hoogteverschil tussen de linker- en rechterkant. Meet de breedte op het hoogste, middelste en laagste punt. Bij het op maat maken van de deur is het belangrijk rekening te houden met eventuele verschillen in de afmetingen.

Als de deur ongeveer twee of drie millimeter smaller is dan de kozijnsponning, is hij in optimale staat om gemonteerd te worden. Het verdient aanbeveling om een speling van twee millimeter over te laten aan de kant die zal hangen en drie millimeter aan de kant die zal sluiten. Je kunt de binnendeur nu vrij eenvoudig vervangen nu je de maten ervan hebt.

Reageren is niet mogelijk.