Gevel bekleden met kunststof gevelbekleding? Dit moet je weten

Gevel bekleden met kunststof gevelbekleding? Dit moet je weten

Kan jouw gevel wel een opknapbeurt gebruiken en overweeg je om jouw gevel te bekleden met kunststof gevelbekleding? Kunststof gevelbekleding combineert het beste van twee werelden: een prachtige, authentieke uitstraling van bijvoorbeeld hout of beton en alle voordelen van kunststof. Kunststof gevelbekleding is onderhoudsarm en heeft een lange levensduur, waardoor deze vorm van gevelbekleding een aantrekkelijke optie is voor allerlei situaties. Wil je meer weten over kunststof gevelbekleding? Van prijzen kunststof gevelbekleding tot de voordelen, wij vertellen je alles wat je moet weten.

Over kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding is gevelbekleding gemaakt van hoogwaardige (gerecyclede) kunststoffen. Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en stijlen, waardoor er voor elke stijl en elk soort gebouw een passende oplossing verkrijgbaar is. Zo kun je kiezen voor kunststof gevelbekleding met een glad oppervlak of een betonlook, maar is er ook kunststof gevelbekleding met een natuurgetrouwe houtstructuur verkrijgbaar. Kunststof gevelbekleding kan worden toegepast op woningen, chalets, schuren, recreatiewoningen, bedrijfspanden en zelfs woonboten. Voor elke situatie is er een passende stijl leverbaar.

De voordelen van kunststof

Jouw gevel verrijken met kunststof kent veel voordelen. Zo wordt kunststof gevelbekleding gemaakt van gerecyclede hoogwaardige kunststoffen, waardoor de grondstoffen van de natuur niet worden uitgeput en het milieu niet onnodig belast wordt. Kunststof gevelbekleding is bovendien uitgerust met uv-bestendige kleurlaag, waardoor de gevelbekleding niet verkleurd en jarenlang een prachtige uitstraling houdt. Hierdoor zijn schilderbeurten verleden tijd. Zo nu en dan een schoonmaakbeurt is voldoende om jarenlang van een prachtige, verzorgde gevel te kunnen blijven genieten. Kunststof gevelbekleding heeft een geschatte levensduur van minimaal 30 jaar en is onderhoudsarm, waardoor deze vorm van gevelbekleding zeer geschikt is voor levensloopbestendige woningen en een duurzame investering vormt.

De prijzen van kunststof gevelbekleding

De prijzen van kunststof gevelbekleding zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst speelt het soort kunststof gevelbekleding een grote rol. Sommige soorten zijn duurder dan andere, omdat de samenstelling anders is of de gevelbekleding een luxere uitstraling heeft. Daarnaast speelt ook het gedeelte van de gevel dat bekleed moet worden een grote rol. Een groot stuk gevel bekleden is uiteraard duurder dan slechts een klein stukje. Kies jij ervoor om jouw gevelbekleding zelf aan te brengen? Dan kan je flink op de kosten besparen. Heb jij twee linkerhanden en wordt jouw kunststof gevelbekleding door een bouwbedrijf aan de gevel bevestigd? Dan zullen de kosten uiteraard hoger uitvallen. 

Meer weten over prijzen kunststof gevelbekleding? Neem dan snel contact op met een professional bij jou in de buurt voor meer informatie.


Reageren is niet mogelijk.