Geen koude voeten meer in huis met vloerverwarming

Geen koude voeten meer in huis met vloerverwarming

Ben je een echte koukleum? Iemand die het heel vaak heel snel koud heeft? Hier kun je je op aanpassen door ’s ochtends een extra laag kleding aan te doen. Echter is het fijn als je in huis niet altijd last hebt van koude voetjes. Zeker in de woonkamer wil je hier geen last van ervaren. De koude voeten kun je gemakkelijk oplossen door vloerverwarming in je huis te plaatsen. Zo zal je hele lichaam lekker warm zijn voordat je je bedje in duikt. Wil je weten waarom het belangrijk is dat alleen je voeten warm zijn? En ben je benieuwd hoe vloerverwarming werkt? Lees dan verder. 

Geen koude voetjes, geen koud lichaam

Wanneer je het koud hebt, komt dat vaak doordat je voeten koud zijn. Vele zeggen altijd; als je zorgt dat je voeten warm zijn, is de rest van je lichaam ook warm. Dat klopt ook. Het is zo dat een van de eerste lichaamsdelen die afkoelen je voeten zijn. Naast je voeten kunnen dat ook je handen, je neus en je oren zijn. Dit komt doordat deze plaatsen een kleine oppervlakte hebben en dus veel sneller koud worden. Wanneer je voeten het koud hebben, daalt de temperatuur van je lichaam. Echter is het niet zo dat je dit meteen zult merken. De kern van je lichaam wordt namelijk pas later kouder. Hierdoor duurt het vaak even voordat je het echt koud krijgt of er pas iets van merkt. Als je ervoor zorgt dat je thuis vloerverwarming hebt, zullen je voeten minder koud zijn en heb jij het niet snel meer koud. 

Hoe gaat het nou precies?

Wanneer je je vloerverwarming laat plaatsen worden er allemaal buizen onder je vloer gelegd. Deze buizen zijn allemaal met elkaar verbonden en liggen door de hele verdieping verspreid. Deze buizen worden aangesloten op het water en een boiler. Wanneer je de vloerverwarming aanzet, wordt er warm water door de buizen geduwd en wordt de vloer heerlijk warm gemaakt. 

Vloerverwarming infrezen voordelen

Een vloerverwarming frezen brengt vele voordelen met zich mee. Zo zorgt de vloerverwarming ervoor dat je ’s avonds voor het slapen gaan geen koude voetjes meer hebt. Je hoeft hierdoor dus ook minder lagen kleding aan te trekken. Lekker op je blote voeten door heel het huis. Wie wil dat nou niet? Een ander voordeel aan vloerverwarming is dat je meer ruimte in je huis overhoudt. Wanneer je namelijk vloerverwarming hebt, zit de verwarming onder de vloer verstopt. Je hebt in je huis dus geen radiatoren of verwarmingen meer nodig. Dit bespaart voor jou en je familie ruimte. Je kunt dus net een grotere televisie neerzetten dan dat je in eerste instantie wilde. Een laatste voordeel is dat de verwarming weinig onderhoud heeft en deze gemakkelijk te bedienen is. Door middel van je mobiel of een apparaat in je huis. Zo kun je je huis al voorverwarmen voordat je thuis bent. Hoe lekker is dat? Zo kom je nooit in een koud huis thuis. 

Reageren is niet mogelijk.