Een losse koelcel of een koelcel op maat kopen?

Een losse koelcel of een koelcel op maat kopen?

Ben je opzoek naar een koelcel dan is het verstandig om met de dingen die je hier onder vindt rekening te houden. Het kopen van een cel is een investering en daar moet je dus goed over na gaan denken. Ook is het van belang dat je de juiste maten kiest en voor de opties gaat die voor jou bedrijf van belang zijn.

Opzoek naar de vries/ koelcel die bij jou past

Hoe vind je de cel die bij je past? Daar moet je veel afwegingen bij maken. Moeten je producten gekoeld of gevroren worden. En hoe intensief wordt de cel gebruikt. Is dit iedere dag of alleen in een bepaald seizoen. En welke producten moet je gaan koelen. Hoeveel ruimte nemen die producten in beslag? En heb je nog een kast nodig waar je je spullen in kan opbergen. Al deze punten kun je voor jezelf op papier zetten en daarmee kan je naar een specialist. Deze gaat dan samen met jou alle mogelijkheden bespreken en zo kun je samen je nieuwe cel samen stellen. Het is goed om dit echt te bespreken anders krijg je dat je iets waar je veel in stopt en vervolgens niet naar je zin is.

Hoe zit een koelcel in elkaar

Een koelcel is een apparaat om grote goederen te kunnen koelen.

In welke sectoren en bedrijven worden koelcellen allemaal gebruikt?

Koelcellen zijn voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Ook zijn ze in veel verschillende branches te gebruiken. Je kan dan denken aan de slager, de bakker, in de supermarkt, in het restaurant, bij de boomkweker, de bloemist, de uitvaartverzorger, de foodgroothandel, de groenteboer, de fruitgroothandel, de medicijn groothandel, maar uiteraard ook bij de logistieke firma’s.

Ben je van plan een koelcel aan te schaffen? Lees dan zeker even de tekst hieronder zo krijg je een idee bij wat je kunt gaan bestellen. Je kunt een koelcel voor veel verschillende dingen gebruiken. Zo zijn ze niet alleen te gebruiken in de horeca wereld. Maar ook in de planten sector worden koelcellen gebruikt. De planten en/ of bloemen worden dan in de koelcel gezet. En doordat ze dan in een koude omgeving staan staat het groeiproces even een tijdje stil. Het proces van groeien wordt hiermee dan zo lang mogelijk mee uitgesteld.

De belangrijke onderdelen van een koelcel

Een koelcel kan natuurlijk niet functioneren zonder goede onderdelen die op elkaar aangesloten zijn. Zo zijn de wanden erg belangrijk en moeten die goed geïsoleerd zijn. Ook moeten de wanden dik zijn zodat je energie kan besparen. Deze energie kan bespaard worden doordat de wanden goed geïsoleerd zijn. De vloer van een koelcel kun je zelf uitkiezen. Je kunt voor een geïsoleerde vloer kiezen maar dan zal er wel altijd een drempel bij de deur komen. Met een kleine cel zal dit niet zo’n probleem zijn. Maar al heb je een grotere cel nodig is dat niet zo handig. We adviseren het daarom ook niet te doen bij een grote cel. Je wilt wel gemakkelijk de cel in kunnen rijden. Wanneer de cel op een hogere verdieping geplaatst moet worden dan is een geïsoleerde vloer wel noodzakelijk. Anders kunnen er op de verdieping eronder lekkages kunnen komen of vocht vlekken op het plafond. Voor een vriescel moet er wel altijd een geïsoleerde vloer gebruikt worden.  Het is mogelijk om de vloer gelei te houden dus zonder drempel maar dan zal ze de vloer verlaagt moeten worden.

In welke bedrijven worden koelcellen gebruikt

Koelcellen zijn voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Ook zijn ze in veel verschillende branches te gebruiken. Je kan dan denken aan de slager, de bakker, in de supermarkt, in het restaurant, bij de boomkweker, de bloemist, de uitvaartverzorger, de foodgroothandel, de groenteboer, de fruitgroothandel, de medicijn groothandel, maar uiteraard ook bij de logistieke firma’s.

Koelcel kopen

Besluit je een koelcel te willen gaan kopen? Dan is het belangrijk om de afmetingen goed uit te sluiten. Hij moet niet te klein zijn maar te groot kan ook weer onhandig zijn en neemt ook veel aanschafkosten met zich mee die dan onnodig hoog is. De hoogte is vooral erg belangrijk, daar worden vaak fouten mee gemaakt. Een koelcel is dus te vergelijken met een koelkast alleen dan een stuk groter. En een vriescel is te vergelijken met een vriezer maar dan ook een stuk groter. Een koelcel horeca is ideaal, het verhouden van je eten is altijd lastig. Maar met een vries of koelcel hoef je hier minder rekening mee te houden. Wat wel zo handig is aangezien er nog veel meer dingen in de horeca zijn waar je rekening mee moet houden.

Bron: https://koelcelvink.nl/producten/koelcellen/

Reageren is niet mogelijk.