Een dakrenovatie geeft je huis een compleet nieuwe uitstraling

Een dakrenovatie geeft je huis een compleet nieuwe uitstraling

Je dak staat altijd bloot aan de elementen. Regen, zon, vorst, het heeft allemaal invloed op de staat van je dak. Gelukkig is een dak gemaakt om lang mee te gaan, maar na verloop van tijd ontkom je toch echt niet aan het nodige onderhoud. Dit is belangrijk om je dak in goede staat te houden, maar heeft als bijkomend voordeel dat een gerenoveerd dak er prachtig uitziet en je huis een volledig nieuwe uitstraling geeft.

Waarom renoveer je een dak?
Zoals gezegd hebben dakpannen flink wat te lijden onder de weersomstandigheden. Door al die elementen treedt na verloop van tijd een bepaalde verwering op, die ervoor zorgt dat de pannen minder goed hun werk kunnen doen. Dit gaat ten koste van de isolatie, maar vooral ook van de bescherming. Immers; dakpannen zijn bedoeld om je te beschermen tegen regen, sneeuw of vorst en als de pannen in minder goede staat verkeren, loopt de bescherming achteruit. Dat kan resulteren in lekkage, wat weer een een hele bult problemen met zich mee kan nemen. Vocht kan zich namelijk nestelen in de dakconstructie, die hierdoor kan gaan rotten. En als je dat wilt laten herstellen, ben je flink wat euro’s verder. Ook als het dak onder de algen zit, kan dat er bijzonder lelijk uitzien. Dit kan je prima laten herstellen en wie dat doet, zal een dak terugkrijgen dat er als nieuw uitziet.

Hoe kan je je dak laten renoveren?

Een dakrenovatie in Drenthe kan op meerdere manieren plaatsvinden. Je kan kiezen voor het leggen van compleet nieuwe dakpannen, zodat je echt een nieuw dak hebt. Deze pannen zijn goed behandeld en bieden zodoende tientallen jaren bescherming, zodat je er voorlopig niet meer naar om hoeft te kijken. Een andere mogelijkheid, is het isoleren van je dak. Dit kan van binnenuit, maar ook van buitenaf. Door dakisolatieplaten te gebruiken, hoeft de dakconstructie niet helemaal aangepast te worden en krijg je een dak die je niet alleen perfect beschermt tegen hemelwater, maar die ook nog eens de warmte in je huis goed vasthoudt. Ook kan je je dak helemaal laten behandelen, zodat het weer als nieuw is. Dakcoating is een ideale manier om je pannen een mooi, tweede leven te geven.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een goede dakrenovatie hangen natuurlijk helemaal af van wat je wilt en hoe groot je dak is. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten. Maar ook: hoe intensiever de renovatie, hoe meer je ervoor kwijt zal zijn. Daarom is het belangrijk om een goede offerte te laten opstellen, voordat je een expert aan de slag zal laten gaan. Hierin wordt rekening gehouden met al je wensen, maar ook met de staat van het dak en de tijd die het gaat kosten om de klus te klaren. Het is dus altijd maatwerk, maar een ding weet je altijd zeker: een goede dakrenovatie is een geweldige behandeling voor je dak en zorgt ervoor dat het er niet alleen als nieuw uitziet, maar ook dat het dak weer precies de bescherming biedt die je nodig hebt.

Reageren is niet mogelijk.