Duette shades: het meest veelzijdige gordijn van dit moment

Duette shades: het meest veelzijdige gordijn van dit moment

Ben je op zoek naar een gordijn waar je alles mee kan en dat past in elke kamer, dan zijn Duette shades het onderzoeken waard. Dit veelzijdige gordijn is zowel modern als traditioneel, kan in elke stijl worden ingepast, isoleert, verduistert, verbetert privacy en is zonwerend en dat allemaal zonder dat je je uitzicht moet inleveren. Met Duette shades neem jij het heft in handen en heb jij controle over wat er met jouw zonwering gebeurt. Lees hier verder over de shades van Duette en over waarom ze zo veelzijdig zijn.

Wat zijn Duette shades?

Duette shades zijn gordijnen die in je kozijn worden gehangen. Je herkent ze gemakkelijk aan de honingraatstructuur die je ziet als je er van de zijkant tegenaan kijkt. De gordijnen worden in plooien in elkaar getrokken en daardoor zie je ook duidelijke horizontale strepen. De meest kenmerkende eigenschap van deze shades is echter dat ze van beide kanten te bedienen zijn. Je kunt ze dus van onderen en van boven inschuiven. Daarnaast zijn ze te krijgen in allerlei kleuren en uitvoeringen, zodat ze in elk interieur tot hun recht komen.

Te openen van beide kanten

Eén van de kenmerken van Duette shades die deze gordijnen zo veelzijdig maakt is het feit dat ze aan beide kanten te openen zijn. Helemaal uitgeschoven bedekken ze het volledige raam. Schuif je ze vervolgens van boven naar beneden, dan komt er licht binnen, maar bescherm je je privacy door het onderste gedeelte van het raam te blokkeren. De zon kan worden geweerd door exact een paneel te behouden op de plek waar deze naar binnen schijnt. Uiteraard kunnen Duette shades ook helemaal worden ingeklapt. Met deze gordijnen bepaal je zelf waar je licht doorlaat en waar je inkijk en zonneschijn tegen houdt.

Geschikt voor elk raam

Heb jij een raam met afwijkende afmetingen? Is je raam abnormaal groot, bijzonder klein, rond, driehoekig, een halve cirkel of achthoekig? Dan zijn Duette shades de ideale raamdecoratie. Ze zijn namelijk voor elk raam op te hangen, wat ook de vorm. Je kunt Duette shades bestellen met een breedte die begint bij 30 centimeter en die loopt tot 360 centimeter. De mogelijke hoogte loopt van 30 centimeter tot 300 centimeter. Omdat de shades lichtgewicht zijn, zijn ze zelfs bij de grotere afmetingen gemakkelijk te bedienen.

Verschillende stoffen

Duette shades zijn in een verscheidenheid aan stoffen te krijgen. Kies voor een mooie lichte en dunne stof voor de woonkamer. Je blokkeert inkijk, maar geen licht. Een verduisterende stof is ideaal voor de slaapkamer, want dan bepaal jij wanneer je wakker wordt en niet de opkomende zon. Ook voor babykamers en kamers van kleine kinderen die nog slapen overdag is dat een uitstekende oplossing. Uitgerust met een vochtafstotende stof zijn Duette shades geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken. Uiteraard zijn ze in allerlei kleuren te krijgen zodat er altijd een gordijn is die bij jouw interieur past.

Bescherm je ruimtes tegen kou en warmte

Als je van de zijkant tegen de Duette shades kijkt, dan zie je een honingraatstructuur. De gordijnen bestaan uit een aantal langwerpige en op elkaar gestapelde kamers en daardoor hebben ze een isolatiewaarde. Deze isolatiewaarde is handig in de winter als je Duette shades de warmte binnen beter helpen te behouden, maar ook in de zomer, als ze de warmte van buiten tegenhouden en je woning lekker koel houden. Natuurlijk moeten ze daar wel volledig voor uitgeschoven zijn. Je kunt er zelfs een paar euro’s mee besparen op je energierekening.

Het onderhoud

Het onderhoud van Duette shades is niet erg lastig. In de meeste gevallen kun je met een zachte borstel of een plumeau het stof dat op de gordijnen valt gemakkelijk verwijderen. Doe dit regelmatig en je shades blijven langer mooi. Behalve dat is onderhoud niet echt nodig. Als je goed voor je Duette shades zorgt, dan blijven ze heel lang mooi.

Is er sprake van een vlek, dan kun je ze afnemen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddel, want dat kan de kleur aantasten. Lukt het je nog niet om de vlek weg te halen, dan spoel je de shades af met lauwwarm water, in bad of onder de douche bijvoorbeeld. Hang ze nat weer op, maar laat ze een dag volledig open opdrogen. Als ze eenmaal droog zijn trek je ze helemaal op en laat je ze wederom 24 uur zo hangen. De vorm komt er dan weer netjes in en als het goed is zien je Duette shades er weer als nieuw uit.

De bediening

Duette shades zijn op verschillende manieren te bedienen en deze keuze maak je tijdens je bestelling. De meest simpele optie is om voor een handmatige bediening te kiezen. Dit wordt gedaan met een koord of met een handgreep. In principe heb je niets anders nodig, want de gordijnen zijn licht en meegaand. Er zijn ook elektrische opties voor de bediening van je Duette shades. Dit gebeurt dan met een afstandsbediening of met een knop aan de muur. Eventueel sluit je je Duette shades aan op je Domotica systeem, maar daar raadpleeg je dan het beste eerst even een specialist voor.

Koop je shades online

Duette shades of plisségordijnen koop je gemakkelijk bij een webwinkel. Je krijgt dan A-merken voor een fractie van de prijs en soms ligt deze wel 30 procent lager dan in een fysieke winkel. Dat komt doordat er minder geld uitgegeven kan worden aan huur en personeel en daar profiteer jij van. Twijfel je nog over de online optie, kies dan een webwinkel met een showroom bij je in de buurt waar je de kwaliteit van de producten zelf beoordeelt.

Voordat je je shades bestelt lees je de retourvoorwaarden door, bekijk je de garantieregelingen en beoordeel je of je je comfortabel voelt bij de inmeet- en montage instructies. Een goede webwinkel zal je hier uitgebreid bij helpen en je te woord staan met een vriendelijke klantenservice. Schaf je shades online aan, bespaar geld en profiteer snel van alle voordelen van dit veelzijdige type raamdecoratie.

Bestel hier uw DUETTE® gordijnen op maat!

Reageren is niet mogelijk.