Dit zijn de voordelen van dakisolatie!

Dit zijn de voordelen van dakisolatie!

De afgelopen jaren zijn we de voordelen van isolatie steeds meer gaan inzien! Het laten isoleren van je woning heeft verschillende voordelen. Zo is het goed voor het milieu en bespaar je er flinke kosten mee op je energierekening! Het is niet gek dat daarom steeds meer mensen ervoor kiezen een deel van hun woning te isoleren, zoals een vloer of dak isolatie. In dit artikel leggen we je de voordelen van dakisolatie uit! Lees snel verder.

Milieuvriendelijk

Zoals net al beschreven is isolatie goed voor het milieu. Dit komt doordat je minder energie verbruikt dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen, die weer schadelijk zijn voor het milieu. Wanneer je woning goed is geïsoleerd, houdt het meer warmte vast. Aangezien warmte opstijgt gaat er veel warmte verloren door een dak. Daarom is dakisolatie een goede manier om zo veel mogelijk warmte binnenshuis te houden.

Verschillende mogelijkheden

Voor het aanleggen van dakisolatie heb je verschillende manieren en verschillende soorten isolatiemateriaal om uit te kiezen. Je kunt je dak isoleren via binnen of aan de buitenkant. De laatste optie is wel een stuk duurder, maar via binnen heb je wel te maken met ruimteverlies door de dakisolatie. Qua isolatie materiaal heb je ecologische materialen zoals schapenwol, houtwol of kurk. Daarnaast zijn er ook goedkopere opties zoals kunststof PUR of PIR platen. Echter werken deze minder goed tegen geluidsisolatie als de ecologische materialen. Daarnaast is er ook nog minerale wol zoals glaswol, wat een zacht en relatief goedkoop isolatiemateriaal is. Meer informatie over de verschillende soorten dakisolatie? Kijk op dakisolatie-advies.nl

Zelf je dak isoleren

Het isoleren van je dak is geen moeilijke klus, daarom kun je dit gemakkelijk zelf doen in plaats van een bedrijf in te schakelen. Het enige wat belangrijk is om te weten, is welk van bovenstaande materialen je nodig hebt. Hiervoor is het wel handig om een expert in te schakelen, die je van goed advies kan voorzien. Zodra je weet welk materiaal je nodig hebt voor jouw woning, kun je zelf aan de slag. Dit bespaard daarnaast ook weer kosten!

Reageren is niet mogelijk.