De Lange BV en Lava 3 strooisel

De Lange BV en Lava 3 strooisel

Zaagsel is van groot belang in een veehouderij. Door zaagsel te strooien in de verblijven van de dieren, worden ontstekingen tegengehouden en blijven de verblijven veel schoner dan wanneer je geen zaagsel zou strooien. Daarnaast zorgt het ook voor comfort van de dieren en houd het de verblijven veel schoner. Je kunt niet zomaar kiezen voor willekeurig zaagsel, omdat het doel van het zaagsel natuurlijk niet voorbij mag worden gegaan. Er zijn bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het maken en de verkoop van zaagsel. De Lange BV is hier een voorbeeld in. Kwalitatieve zaagsel zoals fabriek Lava3 is bij dit bedrijf dan ook niet 

onbekend en tegen een voordelige prijs aan te schaffen.

kwalitatieve openhaardblokken

Openhaardblokken zijn kleine blokken van brandbaar materiaal die worden gebruikt als brandstof voor open haarden en kachels. Ze zijn gemaakt van hout of een houtachtig materiaal, zoals houtpellets, en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Openhaardblokken zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele brandstoffen, zoals houtkorven of aardgas, en kunnen gemakkelijk worden opgeslagen en vervoerd.

Openhaardblokken worden gebruikt om een vuur in een open haard of kachel aan te steken en te onderhouden. Ze zijn eenvoudig aan te steken en geven een aangenaam, warm vuur. Openhaardblokken zijn ook geschikt voor gebruik in buitenhaarden en vuurkorven, en kunnen worden gebruikt om te barbecue├źn of om een kampvuur te stoken.


De geschiedenis van De Lange BV

De Lange BV is een familiebedrijf dat al sinds het jaar 1900 bestaat. Het bedrijf begon als een veebedrijf. In 1940 werden er 400 varkens gehouden, en dat was aardig veel voor in die tijd. De varkens moesten goed verzorgd worden, en zaagsel was nodig om de ontstekingen te remmen. Mensen hadden in die tijd bewondering voor de manier waarop de boerderij in die tijd door de familie werd gerund. Omwonenden komen zelfs vragen of ze ook wat strooisel mogen hebben als er nog wat overblijft. De vraag naar zaagsel groeit in die tijd. De start van het bedrijf is begonnen. De vraag naar zaagsel is groot, mensen vragen erom en de Lange BV haalt het zaagsel bij timmerfabrieken die maar al te graag van het zaagsel af willen.

Het bedrijf heeft zeker niet stilgestaan. Het is zich gaan specialiseren in zaagsel, openhaardblokken en houtpellets. Nu profiteren vele bedrijven, particulieren en boerderijen van de producten die door het bedrijf worden verkocht.

Reageren is niet mogelijk.