De juiste dekvloer voor vloerverwarming

De juiste dekvloer voor vloerverwarming

Lees hier over de juiste dekvloer voor vloerverwarming. Aangezien warmtepompen zorgen dat in de zomer de vloer gaat koelen, geldt de juiste dekvloer ook voor deze methode van verwarmen. In deze tekst wordt er rekening gehouden met de laatste trends, zoals de plintloze vloer.

Hoge isolatiewaarde van hout

Een gegeven is dat hout enorm isoleert. Een sterk voorbeeld hierin is een lucifer, het steeltje van een brandende lucifer wordt niet eens warm terwijl de vlam zelf honderden graden Celsius is. Het is dan logisch dat een parketvloer de warmte van de ondervloer niet zomaar doorlaat. De thermostaat slaat daarom niet zomaar af, de verwarming blijft doorstoken, en het hout zal gaan werken. Hieruit kun je concluderen dat hout niet de goede dekvloer is voor vloerverwarming.

Er zijn veel alternatieven

Hout op de vloer blijft populair. Dat is logisch, hout maakt de woning huiselijk, knus, en rustiek. In de handel is plenty vloerbedekking te verkrijgen met een houtlook. Een sterk voorbeeld hierin is PVC. De vloer oogt als een parketvloer maar het is PVC, en het kan plintloos. PVC zal beslist niet gaan werken, en zal de warmte beter doorlaten dan hout. PVC is dan ook een voorbeeld van een goede dekvloer voor vloerverwarming. PVC is in verschillende dessins te verkrijgen w.o. houtlook.

Tegels en plavuizen

Een stenen vloer is altijd goed. De vloerverwarming zelf ligt vast in steenachtig materiaal, daar overheen een stenen vloer zal zeer zeker de warmte goed doorlaten en niet gaan werken. Het enige waarmee je zit, is het trendy? Gaat een tegelvloer wel plintloos, en wat zijn moderne tegels? De gehele benedenverdieping van tegels of plavuizen is iets van vroeger, nu is zo’n vloer alleen maar in de keuken, en de rest van de woning houtdessin. Maar in die keuken ligt dan een prima vloer, de goede dekvloer voor vloerverwarming.

Is de gietvloer de topper?

Een gietvloer is slechts drie millimeter dik. Dit alleen al maakt het tot de goede dekvloer voor vloerverwarming. Daarbij, de gietvloer heeft zich bewezen in de industrie, kan plintloos, en is te verkrijgen in twotone. Dan heb je een betonlook vloer, oftewel dat industriële. Dit alles maakt de gietvloer de absolute topper. Het heeft één nadeel, het is geen vloer die je zelf op je vrije dag legt. Een gietvloer moet gelegd worden door een professioneel bedrijf, en dat is een klus van meerdere dagen. Daarna heb je de ideale dekvloer voor vloerverwarming, en de vloer gaat lang mee.

Bron: In2klussen.nl

Reageren is niet mogelijk.