Alles wat je moet weten over de bouwtechnische keuring

Alles wat je moet weten over de bouwtechnische keuring

Ben jij al bekend met een bouwtechnische keuring? Dit is een keuring die bij de verkoop of aankoop van een woning bekeken kan worden om een inzicht te krijgen in de kosten die bij de verbouwing komen kijken. Niet iedereen is hier bekend mee, waardoor er ook niet altijd rekening mee wordt gehouden. Er zijn echter verschillende specialisten die de keuring voor jou uit kunnen gaan voeren. Een van deze specialisten is Schippers Bouwconsult. Maar wat houdt het precies in en welke zaken kun je allemaal verwachten in het rapport? Onderstaande informatie geeft jou meer kennis, zodat je zelf aan de slag kunt.

De bouwtechnische keuring voor een duidelijker beeld

De bouwtechnische keuring is een onafhankelijke keuring die uitgevoerd wordt bij bestaande woningen. Met deze keuring wordt in hoofdlijnen een rapport opgesteld van de bouwkundige staat van de woning en de kosten die erbij komen kijken om het huis weer naar een goede staat te kunnen brengen. Deze kosten worden altijd opgesplitst in directe kosten en kosten op de langere termijn. Ook kunnen kosten voor woningverbetering meegenomen worden in het rapport. Zo krijgt de koper een duidelijker beeld van wat er allemaal gedaan moet worden aan de woning om deze in de juiste staat te krijgen.

Kijken naar energiebesparende mogelijkheden

Bij de bouwtechnische keuring wordt ook altijd gekeken naar een energiecheck. Er wordt altijd een label gehangen aan de woning voor de energie. Bij oudere woningen zal de energiezuinigheid lager zijn dan andere woningen. Je krijgt hiermee dus wel een goede indicatie van de mogelijkheden om de woning energiezuinig te maken. Op de lange termijn kan jou dit kosten gaan besparen op jouw energierekening. Hiervoor wordt een extra rapport opgesteld, die naast de keuring wordt vrijgegeven. Je hebt als het ware twee vliegen in een klap met deze rapporten.

De afspraak en de bijbehorende kosten

Om de bouwtechnische keuring uit te laten voeren moet je contact opnemen met een specialist als Schippers Bouwconsult. Hiervoor spreek je een datum af en je ontvangt de bevestiging per mail. Je moet zelf aanwezig zijn bij de keuring. Zo zie je zelf namelijk ook wat er allemaal nodig is. In de meeste gevallen heb je het volledige rapport al binnen 48 uur na de afspraak in handen. Er komen ook altijd kosten bij kijken. De kosten hangen af van de inhoud van de woning en de bijgebouwen die gekeurd moeten worden. Het is daarom altijd goed om hiernaar te gaan kijken voordat je de afspraak gaat maken. Zo weet je immers precies wat je allemaal kunt gaan verwachten.

Altijd voordelen te behalen

Uiteindelijk kun je met de bouwtechnische keuring veel voordelen behalen. Indien de woning in heel slechte staat is, kan het wel zijn dat de koper van de koop afziet. Mocht je regelmatig onderhoud uitvoeren aan de woning, dan weet je zeker dat jouw woning door de keuring heen gaat komen en zullen de bedragen voor het onderhoud op zowel de korte als lange termijn niet hoog uit gaan vallen.

Reageren is niet mogelijk.